Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2007 09:51 - Ръководство за начинаещи художници
Автор: siromahov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9424 Коментари: 10 Гласове:
0



Искате да станете велик художник? Да направите революция в изобразителното изкуство? Картините ви да се продават на баснословни цени? Това не е толкова трудно, колкото ви се струва. Достатъчно е да спазвате някои правила, които гарантират, че под четката ви ще излязат разтърсващи шедьоври.

 

1. Променете външния си вид

Никой няма да ви приема на сериозно, ако не се обличате като художник. Пуснете брада (за жените не е задължително). Дългата коса, ярките шалчета, лулата и цветното таке също помагат. Особено важно е да се напивате редовно и да не се къпете по-често от един път месечно. Дамите, отдали се на живописта, трябва да пушат евтини цигари, да говорят дрезгаво и убедително да псуват на майка.

 

2. Изберете си жанр

Ако сте далтонист, насочете се към графиката. Ако пък живеете до каменна кариера, най- лесно ще е да се посветите на скулптурата. Проблем ще е обаче, ако решите да организирате изложба. Ще ви трябват камион и хамали.

 

3. Изберете си обект

Зайчетата и бабината ви къща не са подходящи сюжети, с които да блеснете в арт-средите. Най-добре е да започнете с натюрморт. Евтино е и не проявява капризи.

 

4. Как се рисува натюрморт

Подреждате близо един до друг произволно избрани предмети. Да речем чорап, кофичка от кисело мляко, дюля. Не използвайте марули, защото вехнат и има опасност да се спаружат преди да завършите творбата си. Важно е да подредите обектите така, че добре да ги виждате и да не си пречат. Ако сте естет, може да ги поставите върху парче от старо перде - за фон. Когато сте готов, вземете четката и очертайте контурите. Това става най-успешно като положите съответния предмет върху листа (както се рисува детска ръчичка). После оцветете вътрешността, с произволно избрани цветове. След като завършите произведението, може да изядете дюлята и да си обуете чорапа. Те вече са изпълнили творческата си мисия.

 

5. Как се рисува портрет

Напоследък този жанр стана много популярен, особено в черноморските курорти. За да успеете обаче да си докарвате по някой лев, е нужно да сте добър психолог. Цялата тънкост се състои в това да убедите клиента си, че поразително прилича на омлета, който сте нарисували. Това не е лесно, тъй като някои се обиждат и дори налитат на бой. Знайно е обаче, че изкуството иска жертви.

 

6. Как се рисува автопортрет

"Няма нищо по- лесно" твърди Ван Гог, "вземате остър нож, отрязвате си ухото и рисувате". Не ви съветвам да възприемате този съвет, защото сляпото подражание в изкуството не води до никъде. А ако ушите чак толкова ви затрудняват, увийте ги в амбалажна хартия. Недостатъкът на автопортретите е, че са трудно продаваеми - никой не иска да си закачи някакъв облещен урод в хола.

 

7. Как се рисува голо тяло

Трудно. Да речем, че сте кандърдисали гаджето си да полежи дибидюс гола в името на високото изкуство. Проблемите обаче тепърва започват. Първо - да убедите момичето да не трепери от студ, защото няма да излезе на фокус. Второ - да убедите себе си, че е по-важно да държите четката, отколкото гърдите на актовия модел. Трето - да обясните на чиновниците от Министерството на културата, каква е тънката разлика между еротика и порнография.

 

Ако след всички тези съвети все още не сте се отказали да ставате художник, най-добре е да отидете на психиатър. Може и да не ви помогне, но поне ще ви изслуша.




Гласувай:
0



1. zvezdopad - :)
23.05.2007 10:02
първата усмивка за деня дойде с това кратко ръководство :D
цитирай
2. cecka1504 - Поздравления!!! Вчера попаднах на ...
23.05.2007 11:18
Поздравления!!! Вчера попаднах на блога ти, прочетох всичко от - до! Пишеш жестоко! Очаквам и следващите постинги.
цитирай
3. trevistozelena - че защо да си ме отказал???
26.05.2007 00:46
напротив - дори ме зариби:) а мислех, че е по-трудно:-Р
цитирай
4. nio - Напиването и некъпането може би ...
27.05.2007 14:03
Напиването и некъпането може би помагат,но не вкарват в страниците на пресата.Може да се помисли за някой скандал който да усигури медийно "представяне" дори и само в жълтите медии.

Жълти,ама като няма риба и рака е риба.

Не казвам да се сбие,защото може да пострада.Върши работа да се напие и на някой църковен празник да дърпа на попа брадата:-)

Леле като завършвахме след разпивката едвам спасих брадата на един поп от проскубване:-)
цитирай
5. aseng - Това е опасно!
28.05.2007 15:43
Има някои вярващи, които може да се обидят и да изразят обидата си физически. А може и попът да е от готините типове, които в друга епоха щяха да се пишат при войнстващите монаси, или при отец Тък:)!
Накратко, пробвайте нещо без насилие, в краен случай се сприятелете с журналистка от жълтата преса и обяснете, че можете да си помогнете взаимно:)!
цитирай
6. venercheto - Еее...
30.05.2007 02:39

велик си Иво- ако може да те наричам така, разбира се- кефиш адски :))))))))))))
цитирай
7. siromahov - некъпането изглежда много помага
30.05.2007 15:33
... защото повечето начинаещи художници, които познавам, избягват водата.
цитирай
8. анонимен - Ръководство за начинаещи художници
24.03.2010 23:31
Това за начинаещите художници не ми харесва! Очевидно е, че г-н Сиромахов няма отношение към този вид изкуство! А иначе подобни екземпляри има и сред начинаещите писатели, сред начинаещите журналисти и всякакъв род интелектуалци, а и не само такива.
цитирай
9. анонимен - Изчезващ вид
03.04.2010 00:36
Ще повърна!Смукал си е от пръстите,за да нацопа нещо, в което отсъства идея,то няма смислова идентичност...Какво му е виновно изкуството на художниците,че да прави блудкави опити да го шаржира?Явно неосъзнати комплекси.
цитирай
10. анонимен - И какво? Излиза, че това да си худ...
17.11.2011 23:13
И какво? Излиза, че това да си художник е мизерно, пошло и грозно, така ли? хахахахха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: siromahov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 405369
Постинги: 24
Коментари: 635
Гласове: 601
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930